Zábava pre každého: Mobagames

Samozrejme tento web nebude len o Anime ale aj o dalších spôsoboch ako zabiť čas a prísť o kúsok svojho života. Jedným z takýchto prostriedkov sú Moba hry o ktorých ste určite počuli ak ste veľkí fanúšik hier alebo máte divných kamarátov ako ja. Dalo by sa povedať že Mobagames sa dátuju už od starej ale veľmi známej hry Warcraft III frozen throne kde sa ako multiplayeroví mód používal hlavný princip týchto hier. Ten mód sa volal Dota( mňa osobne ten mód nebavil )a hralo ho strašne veľa ludí. Osobne som mal česť zahrať si 4 z týchto hier a zabil som s nimi veľa času. Niektoré som hral menej niektoré viac a niektoré hrám doteraz. V tomto článku 4 z nich predstavím.


Ako prvú vám predstavím Moba hru ktorú som hral ako prvú a volá sa League Of Legends , hra ktorá mi zobrala celé minulé leto. Hra je na tom istom principe ako Dota akurát ma bavila oveľa viac a hral som ju celý jeden rok. Táto hra vyhrala už 2x zlatý yoistick a bola hrou roka v kategórii MMO hier. Každý týždeň je aktualizovaná a je noví patch pričom každé dva týždne prichádza nová postava do hry. V hre je momentálne okolo 91 Championov za ktorých môžete hrať potom čo si ich kúpite za IP (Influence points) ktoré vyhrávate v hrách alebo pre tých bohatších čo nevedia čo s peniazmi za Riot points. V hre sú 3 hracie mapy a 4 hracie módi ktoré sú rozdelené do 3 podkategórií. Viac už hovoriť nejdem na všetko môžete prísť sami, stačí sa odhodlať a skúsiť to. Ja sám túto hru už nehrám lebo ma po roku prestala baviť ale hodlám sa po dlhšej prestávke vrátiť.

Ďalšia hra sa volá Heroes Of Newerth s skratkou HoN. Dalo by sa povedať že je dota z lepšou grafikou a samostatne nie mód. Hra sa v ničom nelíši od Doti kedže je to to samé aj so zbraňami čo si môžete kúpiť a postavy sa tiež podobajú. Túto hru som hral z všetkých Moba najmenej, ale je to jedna z Moba čo hrám práve teraz s kamarátmi kedže už nemám čo na tom počítači robiť a vonka je veľká zima nato aby som tam išiel dobrovoľne. Ten istý princip ako LoL (League Of Legends) akurát je to ťažšie a je tam viacej postáv pričom sú oveľa silnejšie a hra nedáva žiadnu logiku kedže sú tam postavi čo zabijú celý tím na uplne sami :)  Taktiež túto hru odporúčam len pre tých čo majú pevné nervy.

Už ten popis skrátim inak to bude zbytočne dlhé. Ďalšia hra sa volá Realm of the Titans čo sa opäť ničím nelíši ale je to len začínajúca hra ktorá je zo všetkých týchto hier najslabšia. Ale tak či onak aj tejto hre sa podarilo dostať medzi top 10 MMO hier minulého roku. O tejto hre vám nemám čo povedať kedže je to to samé ako LoL  a HoN. túto hru som dlho nehral takže neviem ako je teraz na tom takže vám ju nemôžem odporučiť. V dobe keď som ju hrával ma bavila no už som prestal.

A posledná zo všetkých najzaujímavejšia je hra Bloodline Champions. O tejto hre vám poviem len to že je to asi jediná Moba hra ktorá je uplne odlišná od ostatných, ktorú hrávam ešte teraz a strašne ma baví. Táto hra ešte len začína čiže nieje v ničom výnimočná. Najviac ma zaujala v tom že je odlišná od všetkých Mobagames kedže sa tu nevyskutujú žiadne zbrane sú tu arény ako v WoWku a rôzne módi ktoré v iných Moba nenájdete. Má primitívny princip a uplne sa odlišuje od LoLka alebo HoNka pričom zostáva stale Moba. V hre je menj postáv ale rozhodne to neni nuda. Je potrebné mať logickú a strategickú myseľ (ja zvyčajne prehrám) ale zase to netreba preháňať hlavne si tu hru treba užiť. Taktiež sa oddeľuje od ostatných tým že namiesto 4 kuziel ma každá postava 8 a je veľmi ťažké všetky tie kúzla použivať. Táto hra je úžasná a odporučujem ju každému kto čítate tento blog (ja).

Nakoniec len poviem že Moba games je vážne zábava pre tých ktorí nevedia čo s volným časom a namiesto toho aby išli von s kamarátmi trávia čas za PC.P.S: Nedoporučuje sa pre nervákov a  ľudí čo majú normálni spoločenský život. Zipo

Pridaj komentár